به گزارش قدس آنلاین، پس از پخش برنامه «آقا مرتضی» که از تولیدات سازمان اوج است و روی آنتن شبکه سه رفت، بسیاری از هنرمندان، پژوهشگران و خانواده مرتضی آوینی، به سواستفاده از راشهای آرشیوی که در اختیار بنیاد فرهنگی روایت فتح بوده است، اعتراض کردند.
پیرو این اعتراض، بنیاد فرهنگی روایت فتح، بیانیهای را منتشر کرده است. در این بیانیه تایید شده است نیمی از آثار و گفتار به کار رفته در برنامه «آقا مرتضی»، از آرشیو محرمانه این بنیاد خارج شده است که این امر، از طریق پیگیریهای حقوقی پیگیری خواهد شد.
در این بیانیه تاکید شده است این آرشیو در زمان مدیریت مسئول سازمان اوج بر بنیاد فرهنگی روایت فتح در اختیار سازندگان «آقا مرتضی» قرار داده شده است.
متن کامل بنیاد روایت فتح به شرح زیر است:
«اتفاقات پیشآمده پس از پخش سریال مستند «آقا مرتضی» به تهیهکنندگی سازمان هنری رسانهای اوج و واکنشهای خانواده شهید سیدمرتضی آوینی و یاران ایشان در جهت نقد و یا تأیید نوع و محتوای روایت این سریال مستند و اعلام اعتراضی کارگردانان، هنرمندان و مصاحبهشوندگان متعدد به عدم رضایتشان در استفاده از آثار و گفتارشان در مستند مذکور که متأسفانه نیمی از آنها از آرشیو گروه مستند روایت فتح استخراج شده است، ما را بر آن داشت تا ضمن درخواست از همه دوستان به خویشتنداری و نقد اثربخش در رفع این عارضه بزرگ که قلب بسیاری را از جمله خانواده شهید عزیز را نیز آزرده، اقدامات مؤثری را تدبیر و اجرا نماییم.
ضروری است به استحضار همه دغدغهمندان و هنرمندان این عرصه و مخصوصاً پیشکسوتان روایت فتح برسانیم که خروج این حجم بسیار از آرشیو که برخی از آنها به دلایل متقن از سوی مدیران وقت گروه بهصورت محرمانه نگهداری میشده، در زمان تصدی مسئول سازمان اوج در بنیاد فرهنگی روایت فتح در پایان سال ۱۳۹۶ و اوایل سال ۱۳۹۷ و به دستور شخص ایشان از آرشیو بنیاد خارج و در اختیار عوامل مستند مذکور قرار گرفته است.
در حال حاضر بنیاد فرهنگی روایت فتح در جهت حمایت و صیانت از هویت و اصالت هنرمندان و پیشکسوتان و خانوادههای شهدای روایت فتح، براساس مستندات موجود، پیگیریهای خود را از مسیر قانونی (حقوقی و قضایی) تا حصول نتیجه به دور از هیجانات رسانهای در قالب مکاتباتی با رئیس محترم سازمان صداوسیما و برخی مسئولین مرتبط در نیروهای مسلح دنبال کرده و نتایج آن را به اطلاع خواهد رساند.
در خصوص نظام آرشیو گروه مستند روایت فتح و قواعد اجرایی آن، برای دسترسی قاعدهمند هنرمندان به گنجینه آثار گروه مستند روایت فتح لازم به ذکر است که طی دو سال گذشته ساماندهی دقیقی به همراه تدوین نظام استخراج و استفاده از آرشیو تنظیم شده که در حال حاضر ارائه هرگونه خدمات آرشیوی طبق آییننامههای وضعشده ارائه میگردد. در همین مسیر در سال ۱۳۹۸ بیش از ۱۸۹۶۳ دقیقه در سال ۱۳۹۹ حدود ۲۷۳۷۶ دقیقه خدمات آرشیو به پژوهشگران و مستندسازان و سازمانهای دولتی در قالب آییننامههای مصوب قرارگرفته است.
لازم به یادآوری است، ارائه هرگونه اعلام نظر و بیانیههای مرتبط با این موضوع صرفاً از طریق روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح انجام خواهد شد.»
نظر شما